نازنین فاطمهنازنین فاطمه، تا این لحظه: 10 سال و 11 ماه و 11 روز سن داره

فرشته ای از بهشت

تو تا امروز این مراحل رو گذروندی

1391/7/29 18:58
نویسنده : مامان زهرا
136 بازدید
اشتراک گذاری

 

هرچند که اکنون پنج هفته و پنج روز است که در دل من آمده ای اما شاید سالها بعد بخواهی بدانی هر

کدام از مراحل تکاملت در چه تاریخی اتفاق افتاده است.

من هم این خواسته را از تو دریغ نمی کنم و برایت می نویسم که اکنون در چه مرحله ای به سر می بری و

هر هفته به چه شکلی در می آیی

 تغییرات تو در هفته سوم و چهارم و پنجم . . .

 

 

 

هفته سوم

در اين هفته اتفاقات زيادي در رحم شما در حال رخ دادن است. كوچولوي شما فعلا فقط يك توده متشكل از صدها سلول است كه بطور ديوانه واري در حال تكثير مي باشند. اين توده سلولي به اندازه 0.1 ميليمتر شبيه سر سوزن است و اگر درون شما قرار نداشت، مي شد با چشم غير مسلح هم آن را ديد و اصلا به يك جنين يا كودك شباهت ندارد. توده سلولي شما در اين زمان بلاستوسيت نام دارد و در حال جايگزيني در ديواره رحم نيز هست، جايي كه بعدها جفت به آن مي چسبد و محل اتصال جفت و رحم و تبادلات جنين و مادر خواهد بود. قسمتي از توده سلولي بلاستوسيت هم تبديل به جفت خواهد شد و شروع به ترشح هورمون بارداري يا hCG مي كند. ماده اي كه به تخمدانهاي شما فرمان مي دهد تا تخمك جديدي آزاد نكنند و همچنين موجب تحريك افزايش ترشح هورمونهاي استروژن و پروژسترون مي شود تا از ريزش و خونريزي جداره رحم جلوگيري كند. اين هورمون همان ماده اي است كه تست بارداري شما را نيز مثبت مي كند. در پايان اين هفته شما مي توانيد با استفاده از يكي از انواع تستهاي حاملگي خانگي اين موضوع را چك كنيد. اگر جواب آزمايش شما منفي شد مي توانيد 2 تا 3 روز بعد يك بار ديگر آزمايش را تكرار كنيد.
بعلاوه مايع آمنيوتيك نيز شروع به جمع شدن در اطراف توده سلولي مي كند و حفره پر از مايعي را بوجود مي آورد كه بعدها كيسه آب خواهد بود. اين مايع مانند بالشتكي در طول هفته ها و ماههاي آينده در اطراف جنين قرار گرفته و از وي محافظت مي كند. در اين زمان بلاستوسيت شما اكسيژن و مواد غذايي مورد نياز خود را از طريق سيستم گردش خوني ابتدايي بدست مي آورد كه بصورت تونلهاي ميكروسكوپي وي را به عروق خوني ديواره رحم شما مرتبط مي كند و از همين راه نيز مواد زايد را دفع مي كند، چرا كه ساختمان جفت هنوز توانايي انجام تبادلات را پيدا نكرده و تكميل ساختمان آن تا پايان هفته آينده طول مي كشد.

هفته چهارم

اين هفته آغاز دوره روياني در جنين است. از حالا تا ده هفته ديگر تقريبا تمام دستگاههاي بدن جنين شما تكامل يافته و شروع به فعاليت مي كند. بنابراين در اين مدت نسبت به عوامل زيان آور بسيار آسيب پذير است.
در حال حاضر جنين شما از دو لايه خارجي (اپي بلاست) و داخلي (هايپوبلاست) تشكيل شده كه بعدها اعضا و دستگاههاي بدن جنين را مي سازند. جفت ابتدايي نيز از دو لايه تشكيل شده كه در حال حفر كردن تونلهاي بسيار ظريف و ايجاد فضاهايي در ديواره رحم شما هستند تا در آينده اكسيژن و كليه مواد غذايي لازم را براي جنين تامين كرده و مواد زائد را دفع كنند، تقريبا در اواخر اين هفته اين سيستم شروع به كار خواهد كرد. همچنين گبولهاي قرمز نيز در حال ساخته شدن هستند تا بتوانند اكسيژن را به تمام بدن كوچك جنين برسانند. در ضمن كيسه آب كه حاوي مايع آمنيوتيك است جنين را در بر گرفته و وي را از آسيبهاي احتمالي در دوران بارداري محافظت خواهد كرد.

 

هفته پنجم

در داخل رحم شما، جنين كوچكي به سرعت در حال رشد است. در اين مرحله، او تنها به اندازه يك دانه كنجد مي باشد، و بيشتر به يك بچه قورباغه شباهت دارد تا بچه يك انسان؛ اين جنين از سه لايه تشكيل شده است (لايه هاي اكتودرم، مزودرم و اندودرم) كه بعدا اندامها و بافتهاي بدن او را تشكيل مي دهند. بخشي از سلولهاي اين جنين در حال ايجاد اندامهاي بزرگ بدن مانند كليه ها و كبد هستند و مجراي عصبي او نيز در ابتداي مسير رشد قرار دارد. اين لوله عصبي (كه بعدا مغز، نخاع، اعصاب و ستون فقرات كودك شما را به وجود خواهد آورد)، در لايه بالايي كه اكتودرم ناميده مي شود، رشد مي كند. همچنين، اين لايه، نهايتا پوست، مو، ناخنها، غده هاي سينه، غده هاي عرق و همچنين ميناي دندان كودك را تشكيل خواهد داد. شكل گيري قلب و سيستم گردش خون او در لايه مياني يا مزودرم، آغاز مي شود. در اين هفته حفره هاي قلب كوچك او شكل مي گيرند و قلب او شروع به تپش و پمپ كردن خون خواهد كرد. مزودرم ماهيچه ها، غضروفها، استخوان و بافتهاي زيرپوستي او را نيز شكل خواهد داد. لايه سوم يا اندودرم در تشكيل ريه ها، روده ها، سيستم اوليه ادراري، و همچنين تيروئيد، كبد و لوزالمعده نقش خواهد داشت. در همين حال جفت اوليه و بند ناف، كه مواد غذايي و اكسيژن را به كودك شما مي رسانند در حال فعاليت هستند.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)